Getuigen vragen

Heb je bepaald wie je getuige gaat zijn? En wil je tips om dit op een leuke manier te vragen? Lees dan verder!

Misschien wist je het meteen, misschien heb je er weken over na moeten denken… Je getuige speelt een grote rol tijdens jullie bruiloft en natuurlijk het gehele huwelijk. Officieel gezien vraag je je getuige (beste vriend, neef, broer, of wie dan ook) om goedkeuring voor jullie huwelijk. Hij moet dus volledig achter jullie huwelijk staan. De belangrijkste taak van de getuige is om de trouwakte te tekenen, om officieel zijn goedkeuring te geven. Dit klinkt misschien als een kleine taak, maar met grootse betekenis! In Nederland mogen er twee tot vier getuigen gekozen worden. Dit betekent dus dat zowel jij als je verloofde minimaal 1 getuige moet hebben.

Nu kun je na je keuze natuurlijk heel simpel iemand bellen, een Whatsappje sturen of tijdens de voetbalwedstrijd vragen of hij getuige wil zijn. Maar, dit is toch een cruciale vraag en voor veel bruidegoms een spannend en belangrijk moment. Wat dacht je ervan om dit op een specialere manier te vragen? Dit hoeft helemaal niet zwaar beladen en sentimenteel te zijn (mag natuurlijk wel!), maar stiekem waarderen veel mannen wat persoonlijke aandacht en lieve woorden ook.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een leuk kaartje te laten maken waar je een persoonlijk bericht op zet en je vraag. Dit komt net wat leuker over dan een Whatsappje, en je geeft de persoon de ruimte om erover na te denken. Nadeel is misschien wel dat je zijn reactie niet meteen kan meemaken.

Kaartje om getuigen te vragen
Bron: melonday.nl

Is het misschien jullie ding om samen sigaren te roken en whiskey te drinken? Laat het sigarendoosje bedrukken of het whiskey glas, zodat hij verrast wordt door je persoonlijke vraag tijdens jullie ‘mannen avondje’. Het is ontzettend leuk om er iets creatiefs en persoonlijks van te maken, zodat het toch ‘jullie’ momentje wordt. Of hebben jullie toffe herinneringen in bijvoorbeeld Praag? Waarom niet nog eens gaan en er een big gesture van maken? 

Jack Daniels met message
Bron: Weddingbeautybox

Ook een handgeschreven brief is een persoonlijke optie. Hierin kun je vertellen waarom je denkt dat hij jouw getuige zou moeten zijn, en wat het voor je betekent. Of vertel dit hoogstpersoonlijk tijdens een etentje bij jullie favoriete all-you-can-eat spare ribs restaurant?

Ook leuk, een bedankje voor je getuigen! Na de bruiloft zou je iets tofs kunnen geven als aandenken. Misschien iets matchend bij het cadeau wat je hebt gegeven toen je hem vroeg? Alles is mogelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *