Trouwen in Italië

Kleurrijk Italië, een geweldige bestemming voor je bruiloft. Lees in deze blog over de voordelen van trouwen in dit prachtige land en de dingen waar je rekening mee moet houden.

Italië. Het land van pasta’s, heerlijke wijnen en talloze (destination) bruiloften ieder jaar. Het weer is er bijna altijd goed; gemiddeld schijnt de zon wel 2500 uur per jaar. Of je nu bij het water wil trouwen of midden in een van de vele wijngaarden; de setting van je bruiloft zal fantastisch zijn!

Wat voor setting spreekt jou aan? Italië heeft zoveel te bieden! Bekend door haar prachtige heuvelachtige landschappen en cipressen is Toscane een van de meest gekozen regio’s voor buitenlandse bruiloften in Italië. Deze regio biedt je kunstgeschiedenis, middeleeuwse steden, olijfgaarden en zelfs kust gebieden. Ook is Le Marche een populaire regio. In dit gebied vind je bergen, steden en ook kust, maar is rustiger dan Toscane.

Door haar prachtige paleizen, bruggetjes en natuurlijk de gondels, is Venetië een van de meest romantische bruiloftslocaties in Italië. De stad is bekend als de stad van de liefde, en dit is natuurlijk niet zonder reden! Gemiddeld lopen er zo’n 50 bruiden dagelijks door de stad. Maar, dit is niet voor alleen bruiloften. Ook worden hier dagelijks veel fotoshoots gehouden omdat je in deze prachtige stad de mooiste plaatjes kan schieten!

Ondanks Italië ook een westelijk land is, zijn er veel culturele verschillen. Traditionele Italiaanse bruiloften zijn anders dan de bruiloften die je zelf misschien gewend bent. Bijvoorbeeld, in Italië, zitten de gasten samen aan tafel rond lunchtijd. Zij gaan door met eten tot laat in de avond. Hierna is de bruiloft afgelopen. Natuurlijk is het mijn taak om jouw droombruiloft te realiseren, dus zal ik de locals informeren over de mogelijke culturele veranderingen. Door mijn ervaring als event planner en talloze waardevolle connecties ben ik me bewust van wat wel en niet kan in de culturen, en dit zal ik uitgebreid met jullie doornemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *